Агнешко печено с бира

вход през zajenata.bg
Агнешко печено с бира
admin
Добавена от: admin
30285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 агнешка плешка
2 с. л. нарязан лук
2 стръка чесън
2 зърна карамфил
5-6 зърна розов пипер
10-15 листа джоджен
1 бутилка бира
морска сол на вкус
3-4 с. л. зехтин
1 глава фенел (резене)
2 моркова
2 стръка лук
2 с. л. мед
 

Зърната розов пипер и карамфил, листата джоджен и нарязаните лук и чесън за маринатата се стриват в хаванче.

Пресипват се в подходяща купа, прибавят се бирата и медът и се разбърква.

Агнешката плешка се поставя в тава за печене и се залива с маринатата. Тавата се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник.

Морковите и фенелът се нарязват наедро и заедно със стръковете лук се подреждат в тавата като канапе на агнешката плешка.

Плешката се поръсва с едра морска сол, поставя се върху зеленчуците и се полива със зехтина.

Завива се с фолио, поставя се в загрята на 220 градуса фурна и се пече около 20 минути. След това температурата се намалява на 160 градуса и ястието се пече до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft