Агнешко яхния с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко яхния с тиквички
Агнешко яхния с тиквички
admin
Добавена от: admin
7401
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

агнешко месо 750 г (може да замените с телешко, говеждо, дори свинско)
растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
лук 50 г (1 глава)
2-3 моркова
брашно 10 г (1 супена лъжица)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
тиквички 700 г
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша)
сол и магданоз

Месото се нарязва на парченца и се запържва в по-голяма част от мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушава лукът, нарязан на ситно, нарязаните на кубчета моркови и брашното. Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Месото се връща отново, залива се с топла вода и се оставя да ври. Когато месото поомекне, се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета и задушени в останалата част от мазнината. Ястието се вари още 20-30 минути. Поднася се с кисело мляко и ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft