Арменски касерол с патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Арменски касерол с патладжан
Арменски касерол с патладжан
admin
Добавена от: admin
13077
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голям патладжан

1 зелена пиперка (нарязана на кубчета)

1/2 скилидка чесън (нарязана на ситно)

1 глава лук (нарязана на филийки)

1 опаковка заквасена сметана (по желание)

4 домата

1/4 ч. ч. зехтин

1 1/2 ч. л. сол

черен пипер

босилек

магданоз

пелин

сушен риган 

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Загрейте олиото и запържете лука, зелената пиперка и патладжана. Пържете като бъркате на слаб огън, докато патладжанът омекне. Прибавете доматите, солта и черния пипер. Варете няколко минути. Ако искате, сега е моментът да прибавите останалите подправки. Изсипете в огнеупорна стъклена тавичка и печете при 160° С 40 мин. Сервирайте касерола горещ или студен със заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft