Африканска бобена чорба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Африканска бобена чорба
Африканска бобена чорба
admin
Добавена от: admin
9958
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. ч. сушени зърна от зелен боб
1 ч. ч. бял боб
1 ч. ч. червен боб
8 ч. ч. вода
1/4 ч. ч. зеленчуков бульон
2 ч. ч. лук (нарязан)
1 ч. ч. нарязана зелена пиперка
1/4 ч. л. червен пипер
4 стръка целина (само стъблата - нарязани)
1/4 ч. ч. магданоз (нарязан)
1 1/4 с. л. нарязан пресен босилек или 1 ч. л. сушен
2/3 ч. л. смлян кимион
1 3/4 ч. л. сол
2/3 ч. ч. сурови смлени фъстъци

Смесете боба и водата. Варете ги 2 мин., покрийте с капак и махнете от огъня. Оставете боба да се накисва 1-2 ч. Прецедете водата и добавете 8 ч. ч. прясна вода. Върнете на огъня и варете на слаб огън 1 ч. Докато бобът ври, загрейте зеленчуковия бульон в незалепващ тиган и прибавете лука и пиперката. Задушете ги докато омекнат, около 5 мин. Прибавете целината и магданоза и варете още 3 мин. Прибавете зеленчуците и подправките към боба. Продължете да варите, като тенджерата е покрита с капак, докато бобът омекне (още около 1 ч. – 1 ч. 30 мин.). Когато бобът е почти сварен, прибавете смлените фъстъци и варете още 15 мин. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft