Бабината млечна погача за Бабинден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бабината млечна погача за Бабинден
Бабината млечна погача за Бабинден
admin
Добавена от: admin
16750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца

1 чаша кисело мляко

50 гр. мая

200 мл вода

2 чаени лъжички захар

2 чаени лъжички сол

брашно, колкото поеме (около 700-800 гр.)

сусам за поръсване

150 гр. маргарин / масло за намазване

1. Поставете маята и захарта в хладката вода. Разбъркайте и оставете да шупне.

В брашното добавете: яйцата, солта, киселото мляко и постепенно - маята. Омесете меко и еластично тесто. Оставете го 5 минути, за да си почине, след което с точилка оформете на правоъгълник, тънък около 5 мм. Намажете кората с масло/маргарин.

2. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4-5 см.

3. Парчетата тесто подредете в кръгла тава, намазана с олио.


4. Оставете погачата да втаса, докато удвои обема си.
 

5. На върха на всяко руло поставете малко масло и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато погачата се зачерви.

6. Покрийте готовата погача със суха кърпа и я оставете да се задуши и омекне хубаво.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft