Бабината млечна погача за Бабинден
20 Януари 2016
16750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Поставете маята и захарта в хладката вода. Разбъркайте и оставете да шупне.
В брашното добавете: яйцата, солта, киселото мляко и постепенно - маята. Омесете меко и еластично тесто. Оставете го 5 минути, за да си почине, след което с точилка оформете на правоъгълник, тънък около 5 мм. Намажете кората с масло/маргарин.
2. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4-5 см.
3. Парчетата тесто подредете в кръгла тава, намазана с олио.
4. Оставете погачата да втаса, докато удвои обема си.
5. На върха на всяко руло поставете малко масло и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато погачата се зачерви.
6. Покрийте готовата погача със суха кърпа и я оставете да се задуши и омекне хубаво.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари