Бабините ябълкови бухтички - изпитано и опитано!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бабините ябълкови бухтички - изпитано и опитано!
Бабините ябълкови бухтички - изпитано и опитано!
admin
Добавена от: admin
31021
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
200 мл вода
300 мл олио
1 пакетче бакпулвер
половин пакетче суха мая
600 гр. брашно
Плънка:
3 настъргани ябълки
5 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар

Първо приготвяме плънката. Всички съставки се смесват заедно и се запържват, докато ябълките пуснат сок. Дръпва се настрана да се охлади. 

Олиото и водата се слагат в тенджера на огъня да заврат. Щом сместа кипне, се маха настрана и се оставя да почине 5 мин.

След това се добавят маята и бакпулверът. Разбърква се с лъжица и се добавя брашното. Замесва се тесто със средна мекота, от което се оформят топки. Сплескват се с ръка и се оформя малка вдлъбнатина, в която се слага малко от  плънката. След това краищата се сгъват навътре и се оформят пак топки. Оформените бухтички се слагат да се пекат около 15 минути на 180 градуса, докато леко се зачервят. Щом се изпекат и леко се поохладят, се поръсват с пудра захар. 
Ако желаете, може да напълните бухтичките с мармалад и орехи или с течен шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft