Баварски кифлички с мая и сода - фантастичен цвят и вкус, който ще сънувате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баварски кифлички с мая и сода - фантастичен цвят и вкус, който ще сънувате!
Баварски кифлички с мая и сода - фантастичен цвят и вкус, който ще сънувате!
admin
Добавена от: admin
55230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

9 чаши брашно

1 суха мая

4 супени лъжици захар

4 супени лъжици сол

6 супени лъжици палмово масло

3 чаши хладка вода

За попарване:

1 л вода

40 гр. сода бикарбонат
 


1. Замесете тесто от всички съставки с хладката вода. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.

2. След като втаса, разделете тестото на части и от всяка част разточете кора, след което я разделете на триъгълници и оформете кифлички. Поставяйте готовите кифли в хладилника, докато оформите цялото тесто.

3. След това включете фурната на 200 градуса и сложете водата да се загрява на котлона. След като водата започне да ври, дръпнете я настрана и сложете вътре содата, след което върнете на котлона.

4. Пуснете кифличките във врящата вода и ги оставете да поврат около 30 секунди. 5. Извадете ги и ги сложете в намазнена тавичка за печене. Посолете ги и ги пъхнете в загрятата фурна. Печете до зачервяване.

Забележка:

Палмовото масло, което използваме, е в твърдо състояние - като мас. Ако не искате кифличките да са постни, поставете обикновено масло в тестото.

В зависимост от влажността на брашното зависи дозата на водата за замесване на тестото, така че може би ще трябва да добавите или отнемете малко.

За да залепват по тавата е добре да използвате хартия за печене, като най-добре я намажете с олио.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft