Балансирана здравословна диета с леща-2 кг. седмично

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Балансирана здравословна диета с леща-2 кг. седмично
59593
Балансирана здравословна диета с леща-2 кг. седмично

 

Тази балансирана здравословна диета с леща е идеална за жените, които искат да отслабнат здравословно и да не възвръщат килограмите си.
Радикалните диети с ниско съдържание на калории, почти винаги водят до преумора и намаляване на енергията.
С бързите диети може да получите добри резултати, но те се поддържат изключително трудно.
От друга страна, балансираната здравословна диета с леща е питателна и ще ви помогне да отслабнете постепенно, но сигурно.
Тя не изисква много усилия на волята и няма да се чувствате гладни и да мислите за храна през цялото време.

Забележка: Всички рецепти за балансираната здравословна диета с леща са изчислени за две порции.

Ден 1
Палачинки от леща с извара
Продукти: 1 чаша сварена леща, 1 глава червен лук, 1 яйце, 2 с. л.

брашно, 170гр. извара, кимион, сол, черен пипер.
Приготвяне: лещата се прави на пюре ; добавят нарязани на кубчета лук, яйцето и брашното; Подправете със сол и черен пипер; оформете 8 палачинки и ги поставете върху хартия за печене и покрийте с нея.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете палачинките в продължение на около 30 мин. Поставете изварата, черния пипер и кимиона в кухненски робот и ги пасирайте.
Сервирайте топли палачинките от леща с пресни зеленчуци и сос от извара.

Ден 2
Яхния от леща
Продукти: 1 ч. леща, 1 морков, 2 картофа, 1 стрък целина, 1 малка глава червен лук, 2 чаши зеленчуков бульон, 200гр. постно телешко месо, или пиле, 1 с. л. зехтин, мащерка, 1 с. л. заквасена сметана, сол, черен пипер.
Приготвяне: Нарежете моркова, лука и целината на кръгчета. Нарежете 1 картоф на малки кубчета. Смесете всички зеленчуци с лещата и зеленчуковия бульон във вряща вода и оставете да се вари за около 45 мин. на умерен огън.
Нарежете телешко, или пилешко месо на кубчета, подправете със сол и пипер и запържете в тиган със зехтин до златисто-кафяво.
Настържете останалите картофи и добавете към супата заедно със запърженото месо. Добавете вода, ако е необходимо. Подправете яхнията със сол, черен пипер и мащерка и сервирайте със заквасена сметана.

Ден 3
Омлет с пюре от леща
Продукти: 1 чаша зеленчуков, или пилешки бульон, 1 с. л. масло, 1 чаша сварена леща, няколко сушени домата, 1 с. л. зехтин, 2 яйца, пресен магданоз.
Приготвяне: Смесете лещата с бульона, пюрирайте в миксер и варете на средно силен огън за около 15 минути.
Добавете маслото и сушените домати и подправете със сол и черен пипер. Пригответе омлет от двете яйца и сложете пюрето от леща. Поръсете с пресен магданоз.

 

Ден 4
Пикантна леща с ориз
Продукти: ½ чаша ориз, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица растително масло, 1 нарязан на кубчета домат, сол, захар, лют червен пипер, 1 чаша сварена леща.
Приготвяне: Сварете ориза. Запържете кубчетата чесън и лук и до златисто. Добавете доматите, подправките и оставете да къкри на средно слаб огън за около 30 минути.
Смесете оризът с лещата и ги загрейте. Сервирайте с доматен сос.

Ден 5
Леща с картофено пюре
Съставки: 1 чаша сварена леща, 1 ч. ч. пилешки бульон, 1 ч. ч. картофено пюре, 100 гр. печено пиле, пресни зеленчуци.
Приготвяне: Смесете лещата с пилешкия бульон и ги загрейте. Смесете картофеното пюре с лещата и поднесете с пилето и пресните зеленчуци.

Ден 6
Супа от леща
Съставки: 1 чаша сварени леща, 100гр. пушена наденица, 1 ябълка, 2 ч. пилешки бульон, сол, черен пипер, мащерка.
Приготвяне: Нарежете колбаса и ябълката на кубчета. Сложете бульона да ври; добавете лещата, ябълката и пушената наденица. Подправете със сол, черен пипер и мащерка и оставете да вари за около 20 мин.

Ден 7
Кюфтенца от леща
Съставки: ½ чаша варена леща, 1 яйце, 1 с. л. брашно, 1 глава червен лук, пресен магданоз, 1 с. л. зехтин, 1 ½ чаша нарязани гъби, 1 с. л. масло, ½ чаша бяло вино, 2 с. л. сметана, 1 ч. л. брашно, сол, черен пипер.
Приготвяне: Направете пюре от лещата, добавете яйцето, брашното, лука, магданоза, солта и черния пипер и оформете кюфтенца. Изпържете ги в зехтин.
Запържете гъбите в масло за около 10 минути, добавете бяло вино, сметаната и брашното и оставете да къкри за 10 мин. Сервирайте кюфтенцата с гъбен сос.

Можете да спазвате тази балансирана здравословна диета в продължение на 2 седмици, или дори повече, ако имате нужда., което ви гарантира отслабване с 2кг на седмица. Пийте много вода, най-малко 8 чаши дневно.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft