Бананите с черни точки са изключително полезни! Имат следните свойства:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Бананите с черни точки са изключително полезни! Имат следните свойства:
51599
Бананите с черни точки са изключително полезни! Имат следните свойства:

Презрелите банани с черни точки вървят като топъл хляб на пазара, разкриха продавачи. Омекналите плодове, които обикновено се предлагат с намалени цени, а домакините хвърлят презрително в кофата, напоследък се изкупували най-вече като лекарство, пише "Всеки ден".

Последното откритие на медицинската общност доказа, че тъкмо петнистият банан съдържа тумор-некротичен фактор, който бори всички различни от нормалните клетки, включително раковите.

Чуждоземният плод имал далеч повече сили да убива раковите клетки в сравнение с гроздето, ябълките, дините, ананасите и крушите.

Затова болни хора се надпреварвали да купуват не просто узрелите жълти плодове, а такива с възможно повече петна по кората. Колкото по-узрял е един банан, толкова повече антиракови качества има, категорични са учени, изследвали подробно целебните свойства на плода.

„Доскоро не можехме да продадем банан, щом се появят тъмните точки по кората му. Отделяхме ги от зелените и ги пускахме почти двойно по-евтино. Сега е друго", разказа доволен продавач на столичния пазар „Красно село". Почти никой от хората зад щанда вече не дава по-ниско презрялата стока. По-алчните дори тръгнаха да им слагат цени над 3 лева заради целебните им свойства.

Бананът отдавна е признат от специалистите за приятел на сърцето и стомаха. Той е и единственият плод, който организмът понася при стомашни натравяния и при зараза от ентеровирус. Дори един банан на ден засилва имунната система, категорични са лекарите.

Тропическото чудо възстановявало лигавицата на стомаха и на червата и убивало действието на всякакви отрови. Бананите са и рекордьори по съдържание на калий, който изгражда мускулите, сърцето, черния дроб, мозъка, костите и зъбите. Повечето хора са абсолютно заблудени, че зелените банани са по-ценни и по-вкусни, защото имали повече витамини. Няма нищо подобно, контрират докторите. Те съветват зелените банани да се оставят да узреят на стайна температура, защото съдържат неразтворимо нишесте, което се усвоява трудно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft