Баница под вода - лесно, интересно, вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница под вода - лесно, интересно, вкусно!
Баница под вода - лесно, интересно, вкусно!
admin
Добавена от: admin
102513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
Плънка:
3 големи яйца
малко сол
10 супени лъжици вряла вода
300 гр. сирене или извара
15 супени лъжици олио
1 пакетче бакпулвер
За заливане:
500 мл. хладка вода

Първо пригответе плънката - яйцата разбийте с миксер. След това бавно и на тънка струя добавете загрятата вода, през цялото време разбивайки. Разбитите яйца не трябва да бъдат с плътността за торта. Добавете олиото, сиренето, бакпулвера и смесете. Посолете малко - внимавайте, ако сиренето или изварата е солена. Вземете една кора, намажете я с плънката, върху нея поставете друга кора и отново намажете с плънката. Навийте на руло, след това оформете като охлюв. Така направете с всички кори. От останалата част от плънката намажете отгоре преди самото печене, ако искате поръсете със сусам или друг микс от семена, но не е необходимо. 
В малка тава подредете баничките, внимателно ги залейте с 500 мл, хладка вода и ги оставете да престоят така 30 минути. През това време включете фурната да се загрее до 180 градуса и ги поставете да се пекат. Готови са, когато са добре зачервени. Поднесете ги топли!


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft