Баница с домашно точени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница с домашно точени кори
Баница с домашно точени кори
admin
Добавена от: admin
72211
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. кисело мляко
2 яйца
1 кубче мая
1/2 к.л. сода за хляб
5 с.л. олио или маргарин
по-малко от 1 с.л.сол
1 ч.л.захар
около 1 кг брашно (или толкова, че да се получи средно меко тесто)
За плънката:
разтопено масло (маргарин, олио)
сирене 

От изброените продукти се омесва тесто по стандартния начин. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Тестото се разделя на четири части. Всяка една от тях се разточва на дебела кора. Разточва се първата кора, отгоре се намазва с краве масло, маргарин или олио и се поръсва със сирене. Разточва се втората и се слага върху първата.Така се процедира и с останалите кори, като последната не се маже с мазнина и не се поръсва със сирене. Режат се ленти. Хващат се двата им края и се усукват. Подреждат се в намазана тава - на охлювче. Оставя се отново да втаса. По желание може да се намаже с жълтък. Пече се при температура 160 -180 градуса в предварително загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft