Баница с кайма и картофи

вход през zajenata.bg
Баница с кайма и картофи
admin
Добавена от: admin
57316
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 средно големи картофа
2 глави лук
3 скилидки че­сън
2 домата
9 бр. фини кори за баница
400 гр те­лешка кайма
1/2 връзка магданоз (нарязан на ситно)
8 с.л. олио
80 гр настърган кашкавал
2 ч.л. изсушен риган
1 жъл­тък
черен пипер, сол

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Сварете ги в подсолена вода, докато поомекнат (но без да са напълно готови) и отцедете. Лука и чесъна нарежете на много дребно, а доматите - настържете или нарежете на малки парченца. В дълбок тиган сложете да се загреят 4 с.л. олио и в тях запържете каймата, като я раздробявате с дървена лъжица. Намазнете тавичката, в която ще редите баницата. Подредете първите 3 кори, като ръсите с по малко олио между тях. Отгоре им разпределете половината от картофите, както и половината лук, чесън, домати и магданоз. Поръсете с половината ри­ган, черен пипер и сол и покрийте с половината запържена кайма. Наредете отгоре им още 3 от корите, като отново ги намазнявате, след това повторете с останалите количества от продуктите в същия ред. Завършете баницата с последните 3 кори, напръскайте я добре с олио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути или докато се зачерви добре. Към края на печенето (5 мин. преди да я извадите) намажете с разбит жълтък и поръсете с настъргания кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft