Най-вкусните аламинути с кайма- сгответе бързо и евтино за цялото семейство

вход през zajenata.bg
1461997

Баничка с кайма и шунка


Необходими продукти

За тестото:

500 г брашно

250 г масло

1 яйце

1 ч.л. сол

За плънката:

350 г шунка

500 г телешка кайма

2 резенчета сланина

1 с.л. настърган лук

1 к.ч. червено вино

1 жълтък

сол

черен пипер

бахар

магданоз

Начин на приготвянe

Омесва се тесто от брашното, маслото, яйцето и солта. Оставя се да престои 3 часа. След това се разточва кора с дебелина 0,5 см. Форма за кекс се намазва с масло и се облепва с кората от тестото, като се оставя парче, което ще послужи за капак. Върху тестото се слага 1 парче сланина и отгоре се изсипва плънката. Тя се приготвя, като се размесват каймата, шунката, сол, черен пипер, бахар, магданоз, лукът и виното. Сместа престоява 3 часа. Покрива се с второто парче сланина и върху нея се слага оставеното за капак парче тесто. Краищата на страничните кори се намокрят с вода, за да може капакът да се залепи. В средата на капака се прави дупка и в нея се слага навито на руло фолио, което ще служи като коминче на отделящата се пара. Набожда се с вилица, намазва се с жълтък и се пече 1,5 часа в силна фурна.

1 2
3
4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft