Как се приготвят еклери

вход през zajenata.bg
221462

Бебенца еклери

За тестото:
200 мл вода
100 мл олио
150 г брашно
4 бр. яйца
1 бр. белтък
За крема:
750 мл прясно мляко
100 г брашно
150 г захар
50 г масло
1 бр. жълтък
1 пакетче ванилия
За гарниране:
1 пакетче ванилия
180 г ароматни плодове от сладко (кайсии, вишни)
175 г сметана
50 г пудра захар

На тестото: Към заврялата вода и олиото се прибавя брашното и се бърка с дървена лъжица до отлепване на сместа от стените на съда. След леко охлаждане към сместа едно по едно се прибавят яйцата и единия белтък, като се разбърква непрекъснато до пълното им поемане от тестото. От него с лъжичка се оформят топчета с големината на орех и се поставят в тавичка, предварително намаслена и поръсена с брашно. Пекат се 20 минути при висока температура до зачервяване, след това температурата се намалява. Фурната се отваря едва след края на печенето. Горната част на изпечените топчета се отрязва след като изстинат (като капаче).

На крема: Жълтъкът, захарта и брашното, разбити в студеното мляко, се загряват до завиране и сгъстяване при непрекъснато бъркане. След леко охлаждане се прибавят маслото и пакетче ванилия.

Еклерчетата се пълнят с така получения млечно-маслен крем, върху него се поставят част от плодовете, а отгоре се шприцова сметаната, разбита с пудрата захар и втората ванилия. Накрая еклерчетата се гарнират с осаналите плодове и розичка от сметаната и отрязаните капачета, които може да се разрежат на две и да се поставят в розичката от сметана като крилца на пеперуда.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft