Простичка за приготвяне, по-лека и по-малко сладка заради тъмния шоколад в нея. Истински букет от вкусове, декадентски вкусна и подходяща за всякакви поводи.
Преди да започнете с подготовката, загрейте фурната на 160 градуса. На водна баня (или в микровълновата фурна) разтопете шоколада заедно с маслото, а към разтопения шоколад добавете бадемите, какаото, солта и рома. Оставете сместа настрана да се охлади малко. В друга купа отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с 2 супени лъжици от захарта и разбийте, докато станат въздушни с ярко жълт цвят.
В друга купа разбийте белтъците, докато се получи пенеста смес, добавете останалите 2 супени лъжици захар и разбийте хубаво. След това съединете двете смеси. Добавете стопеното шоколада, еспресото, солта и бакпулвера, и разбъркайте добре. Прехвърлете тестото в намазнена дълбока тава и печете на 30-35 минути. Охладете добре тортата и я поръсете с пудра захар.
Без грам брашно: Тортата, която просто ще обожавате!
24 Април 2016
45570
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари