Берлински черешов сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Берлински черешов сладкиш
Берлински черешов сладкиш
admin
Добавена от: admin
31743
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
100 гр. захар
80 гр. бадеми (смлени)
60 гр. маслени бисквити
40 гр. масло
ванилия
канела
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
20 гр. брашно
240 гр. пудра захар
200 гр. масло
пудра захар
бадеми (накълцани на едро)
конфитюр от вишни
 

50 гр. от захарта се разбива с 4 яйца на пяна. Бадемите се запичат в сух тиган на тих огън. 6 белтъка се разбиват на твърд сняг, постепенно се добавя останалата захар. Маслените бисквити се натрошават.
Към жълтъците се добавят половината от белтъчния сняг, бадемите, натрошените бисквити, ванилията и канелата. Разбърква се внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът. Остатъкът от белтъците и втечненото масло се прибавят внимателно към сместа – лъжица по лъжица. Форма за печене се намаслява и вътре се прехвърля тестото. Пече се 25 минути на 180 градуса.
Приготвяне на крема:
В тенджерка се смесват брашното, един жълтък и млякото и се загряват до завиране при непрекъснато бъркане. Снема се от огъня и се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна, смесва се с пудрата захар и конфитюра. Лъжица по лъжица се добавя сместа с брашното. Разбърква се.
Сладкишът се изважда от формата за печене, разрязва се на 3 блата и те отново се съединяват с крема. Украсява се с начупените бадеми и пудра захар, а може да се забодат и няколко пресни череши (вишни)
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft