Бисквитени бонбони с джинджифил и захаросани плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бисквитени бонбони с джинджифил и захаросани плодове
Бисквитени бонбони с джинджифил и захаросани плодове
admin
Добавена от: admin
20220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. натрошени джинджифилови бисквити (трохите от около 40 бисквитки, натрошени много фино)
6 с.л. меласа или кленов сироп (може и мед)
4 с.л. фъстъчено масло
3/4 чаша захаросани плодове (плодов микс)
1-2 с.л. ром (по желание)
3/4 чаша бял шоколадов чипс или натрошен бял шоколад (или шоколадови бонбони)

По желание излейте рома върху захаросаните сушени плодове и ги оставете да киснат в него поне за 1 час. Смесете бисквитените трохи, сиропа, фъстъченото масло и захаросаните плодове, докато се размесят добре. Сместа трябва да залепва като тесто, когато я притиснете с пръсти, но да не е прекалено мокра или лепкава. Добавете още малко сироп, ако е прекалено суха. С ръце оформете от сместа малки топчици с диаметър около 2,5 см. Внимателно разтопете белия шоколад (бонбоните) в микровълновата фурна или на водна баня. С лъжичка или кухненски пош с тесен връх нанесете линийки от разтопения шоколад върху бисквитените бонбони. Съхранявайте в херметически затворен контейнер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft