Бисквитени торти лесни и бързи рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Бисквитени торти лесни и бързи рецепти
220825
Бисквитени торти лесни и бързи рецепти

Бисквитени торти  рецепти класика,като на мама – тортата с която сме порастнали и приготвявли не веднъж и на нашите деца ето няколко рецепти за вдички които обичат бисквитена торта

Бисквитена торта с карамел крем 

3 пакета обикновени бисквити - 75 г едното пакетче

1 л пряс­но мляко

2 ванилии
3 бр. жълтъци
7 с.л.

за­хар
20 г масло
100 г нишесте
1 с.л. ром
100 г натурален шоколад
100 г смлени орехи

Жълтъците се разбиват на гладка ка­ша с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се на­мазва с масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ва­нилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на ка­рамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много си­лен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В тортена форма се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Поръсва се с настърган шоколад и смлени яд­ки. Оставя се да се стегне в хладилник.

Бисквитена торта с кроасани

450 г бисквити
3 бр. кроасани
1 л прясно мляко
150 г нишесте или готов крем за торта
12 г желатин
250 г сладко по избор
3 с.л. мед
6 г желанин
орехи за поръсване
200 г захар

Част от бисквитите се редят в подходяща форма с подвижни стени, отгоре се нареждат нарязаните кроасани на кръгчета. Половината мляко се слага да заври и се прибавя половината от захарта и нишестето, прибавя се предварително разтворен желатин, пак половината (6 г). С тази смес се заливат внимателно бисквитите и кроасаните. Полуготовата торта се слага в хладилника за да може желатина да се стегне с крема. Сладкото се слага в малка тенджера леко да заври, добавя се меда и малко вода и се бърка всичко да се разтвори и смеси добре. След като е готово се прибавя 6 г желатин, предварително разтворен и се изсипва при сладкото. Тази смес се изсипва върху крема и пак се оставя в хладилника да се стегне сладкото. Когато вече почти се е стегнала тортата се нареждат останалите бисквити отгоре и пак се връща в хладилника. Така бисквитите няма да се разместят. Останалото количество прясно мляко, нишесте и захар се приготвя по обичайния начин, добавя се разтворения желатин и тази смес се изсипва върху бисквитите. Тортата пак се оставя в хладилника за 4-5 часа, а най-добре и цяла нощ. Накрая се слагат смлените орехи за украса

Бисквитена торта с маскарпоне

За крема:
4 бр. жълтъци
200 г захар
60 г брашно
500 мл прясно мляко
2 с.л. ром
8 г желатин
250 г маскарпоне
За основата:
330 г шоколадови бисквити
160 г масло
За украса:
плодове по избор
11 г желатин
250 мл вода
3-4 с.л. захар

Смиламе бисквитите и смесваме с мекото масло. Сипваме сместа във форма с диаметър 22 см и пресоваме по дъното и стените. Слагаме в хладилник да стегне за час. За приготвянето на крема загряваме млякото, разбиваме жълтъците с захарта и брашното и на тънка струя сипваме в млякото. Бъркаме до сгъстяване. Разтваряме желатина в 2 с.л. ром. Нагряваме без да кипваме и сипваме в крема. Като изстине напълно прибавяме маскарпонето. Разпределяме върху бисквитите и оставяме в хладилника за 4 часа.
Приготвяме желатина за плодовете като го смесим със захарта, добавяме водата и оставяме да набъбне. След това разтваряме на котлона или в микровълнова печка без да кипваме и оставяме леко да поизстине. Нареждаме плодовете върху тортата и заливаме с желатина докато ги покрие. Слагаме в хладилника за 4 часа. 

Бисквитена торта с млечен шоколад

220 г бисквити с орехи
100 г масло
1 с.л. мед
100 г млечен шоколад
100 г натурален шоколад
2 с.л. пудра захар
2 с.л. ром (коняк)
1 ванилия
200 мл сладкарска сметана

Смесват се смлените бисквити, разтопеното масло и меда. Дъното и стените на форма с диаметър 22-24 см се застила с фолио. Изсипва се сместа и се натиска хубаво с ръка или с дъното на купичка. Оставя се в хладилник да се охлади, докато се приготвя крема. Шоколадите се разтопяват, добавят се пудрата захар, алкохола и ванилията. Разбърква се. Сметаната се разбива и внимателно към нея се прибавя шоколадът. Изсипва се върху блата. Преседява поне 2 часа в хладилник.
Може да замените течната сметана с такава на прах с 1 пакетче.

Торта с бисквити и крем нишесте


1 л прясно мляко
400 г oбиновени бисквити
60 г ягодово или малиново нишесте
цветни пръчици
200 г смлени орехи по желание

Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.

Бисквитена торта Амарети


200 г обикновени бисквити
50 г орехи
100 г масло
За плънката:
300 г извара
1 с.л. настъргана кора от лимон
2 бр. жълтъци
50 мл течна сметана
30 мл ром или коняк
бисквити Амарети ореховки
2 бр. белтък
100 г захар
1 бр. ванилия

Бисквитите и орехите се смилат с блендер на ситни парченца, прибавяме и мекото масло, разбъркваме добре докато се овлажнят бисквитите. Тортена форма с диаметър 24 см застиламе с хартия за печене, изсипваме бисквитите, притискаме плътно да се получи основен блат. За плънката разбъркваме изварата със сметаната, прибавяме жълтъците, настърганата кора от лимон, рома или коняка. Изсипваме половината смес върху бисквитите заглаждаме, нареждаме отгоре амаретите и покриваме с останалата плънка. Разбиваме 2 бр. белтъка със захарта и ванилията на плътен гъст крем, изсипваме върху плънката заглаждаме, поръсваме с орехи. Печем на 180С за 30 минути.

Бисквитена торта с крем

450 г бисквити Закуска
1 л прясно мляко
14 с.л. захар
2 бр. жълтъци
8 с.л. брашно
2 ванилии
1 ч.ч. счукани орехи
50 г масло или маргарин

Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта - съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер. Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер. След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре се поръсва с орехи. Оставя се да престои 5-6 часа в хладилника.

Бисквитена торта с банани

300 г обикновени бисквити Закуска
150 г какови бисквити Закуска
200-250 мл течна сладкарска сметана
150 г ягодово плодово мляко
1 пакетче разтворима напитка Степ или друга разтворима или безалкохолна напитка
ягодов топинг
3 бр. банани

Обикновените бисквити се нареждат една до друга на дъното на тава и се напръскват със степчето. Намазват се с крем, приготвен от разбитата сметана и плодовото мляко. Отгоре се нареждат кръгчета банани и се полива с топинга. После се нареждат какаовите бисквити и се процедира по същия начин. Накрая се нареждат обикновени бисквити, сиропират се и се намазва с останалия крем. За украса може да се наръсят натрошени какаови бисквити или шоколадови пръчици, и малко от топинга. Престоява 24 часа в хладилник. 

Бисквитената торта на баба

560 г обикновени бисквити (Пападопулус - 4 пакета)
300 г масло
250 г пудра захар
50 г какао на прах
250 г орехови ядки
150 мл прясно мляко
1 с.л. ром

Бисквитите се начупват в голяма купа на парченца с размер около 1х1 см. Маслото се стопява на слаб огън. Към него се прибавят какаото, захарта и рома. Бърка се, докато се получи гладък крем. Начупените бисквити се поръсват с прясното мляко, добавят се нарязаните на едро орехови ядки и се разбърква добре. Добавя се и масления крем. Сместа отново се разбърква внимателно и се изсипва в тортена форма. Тортата се украсява по желание и се оставя в хладилник за няколко часа. Преди консумация е добре да се остави за 10-15 минути на стайна температура.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft