Боб на фурна по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Боб на фурна по италиански
Боб на фурна по италиански
admin
Добавена от: admin
23228
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. зрял фасул
100 гр. кромид лук
150 гр. домати
100 мл. вино бяло
60 гр. кашкавал
4 ск. чесън стар
40 мл. олио
1 бр. дафинов лист
1 бр. бульон зеленчуков, кубче
1 ч.л. мащерка

 Измийте боба и го накиснете за една нощ в студена вода. Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на ситно. Измийте доматите, обелете ги и ги накьлцайте на парченца. Прибавете към водата с боба половината лук и го кипнете. Пуснете кубчето бульон и дафиновия лист и варете 1 час. Сгорещете в тиган олиото и запържете до прозрачност останалия лук. Добавете доматите и чесъна и гответе 5-6 минути. Поръсете с мащерката, черен пипер и сол на вкус. Налейте бялото вино и гответе още 5-6 минути. Загрейте фурната до 220 градуса. Разбъркайте сварения боб със соса. Изсипете всичко в огнеупорен сьд. Поръсете с кашкавала и сложете ястието да се пече 10-12 минути вьв фурната

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft