Боб по хайдушки

вход през zajenata.bg
Боб по хайдушки
admin
Добавена от: admin
27956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско месо - 500 г
карначета - 500 г
гъби - 250 г бланширани
боб - 400 г
лук - 150-200 г кромид
моркови - 2 броя
целина - 1/2 глава
паприкаш - около 1/2 буркан или 340 г
олио - 150 мл
брашно - 1 ч.л.
джоджен - 1/2 връзка пресен, може и сух
магданоз - 1/2 връзка пресен
червен пипер - 30 г
сол - на вкус 

Нарежете свинското на средни или по-големи парчета и го сварете в подсолена вода. Сварете и боба с малко сол и олио.
Задушете за 10-тина минути в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, моркови и целина, поръсете с червения пипер и и разбъркайте с паприкаша.
Така приготвената запръжка се сипва в тава заедно с отцедения боб. Прибавете към тях месото и долейте 1 л от бульона му.
Прибавете и нарязаните гъби в тавата. Карначетата нарежете на парченца и запържете в малко сгорещено олио, след което добавете и тях в тавата.
Ако е твърде рядко ястието, може да сгъстите с размитото брашно. Сложете да се пече за 10-15 минути в загряна фурна и накрая го разбъркайте с накълцаните джоджен и магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft