Боб с наденица по македонски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Боб с наденица по македонски
Боб с наденица по македонски
admin
Добавена от: admin
18683
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 порции:
500 гр. бял боб
1,5 литра вода за киснене на боба
1 литър пилешки бульон
50 мл зехтин
1 глава ситно нарязан лук
3 скилидки чесън ситно нарязан чесън
1 чушка, почистена от семената и нарязана на кубчета
300 гр. бекон, нарязан на тънки ивици
300 гр. домашна наденица с подправки, полусуха 
200 гр. друг вид наденица от свинско месо
сол и черен пипер 
 

Накиснете боба за една нощ, така че да удвои размера си. Смесете пилешкия бульон с боба и ги поставете да се варят за по-дълго, докато бобът се свари напълно. Течността, в която е врял, запазете за после. В зехтина запържете лука и чесъна, както и пиперката, докато омекнат, след това добавете бекона и надениците, нарязани на кръгчета с дебелина един сантиметър. Варете всичко заедно няколко минути, като добавяте постепенно боба и част от течността, в която е врял. Посолете, поръсете с черен пипер и пресипете всичко в тава за печене, за предпочитане керамична. Печете 40 минути при температура от 180 градуса, докато бобът се зачерви на повърхността.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft