Боровинков чийзкейк

вход през zajenata.bg
Боровинков чийзкейк
admin
Добавена от: admin
160411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
9 грахамови бисквити, пълнозърнести
1/2 чаша овесени ядки
3 с.л. с качул кафява захар
1/8 ч.л. сол
5 с.л. размекнато масло
1 ч.л. ванилия

За плънката:
1/4 чаша вода
1 с.л. неовкусен желатин
340 гр. крема сирене, на стайна температура
1 чаша гъста сметана
1 чаша захар
1 с.л. пресен лимонов сок
550 гр. пресни боровинки

За топинга:
1 чаша гъста сметана
1 с.л. захар
550 гр. пресни боровинки
2/3 чаша боровинков конфитюр
 

Коричка: смесете първите 3 съставки в блендер, докато бисквитите станат на фини трохи. Пресипете в купа и добавете маслото и ванилията. Бъркайте, докато всичко се смеси добре и се образуват влажни трохи. Притиснете получената смес по дъното и 2,5 см. по стените на форма за печене с подвижно дъно и диаметър 20 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато коричката добие тъмно златист цвят – около 12 минути. Охладете.
Плънка: излейте ¼ чаша вода в малък тиган за сос; отгоре поръсете желатина. Оставете го да набъбне 10-тина минути. Разбъркайте на много слаб огън, докато желатинът се разтвори. Оставете настрана. Смесете крема сиренето, захарта, сметаната и лимоновия сок, докато стане гладка смес. Добавете боровинките и смесете добре всичко. Добавете желатиновата смес и я разбъркайте, докато се усвои напълно. Излейте сместа върху коричката и охладете в хладилник за една нощ. На следващия ден прокарайте нож по стените на формата, за да извадите кейка по-лесно. Освободете пръстена на формата и прехвърлете тортата върху чиния за сервиране.
Топинг: разбийте сметаната и захарта, докато се образуват твърди връхчета. Разнесете сместа върху чийзкейка. Сложете плодовете в купа. Загрейте конфитюра от боровинки в касерола на тих огън, докато се разтопи. Излейте го върху боровинките; разтръскайте ги, за да се покрият равномерно. Изсипете боровинките в центъра на сметаната, като оставите борд от около 2,5 см. в диаметър около тях. Оставете тортата в хладилник за поне 1 час.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft