Боровинкова пита със сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Боровинкова пита със сметана
Боровинкова пита със сметана
admin
Добавена от: admin
18294
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
1 чаша пълнозърнесто брашно

1/2 чаша бадемово брашно

2/3 чаша смлени бадеми

1/2 чаша захар

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 пакетче масло, леко размекнато

За боровинковата плънка:

4 чаши пресни боровинки [или замразени – предварително размразени]

1/2 чаша захар

1 ч.л. лимонов сок

кората на 1 лимон

1/2 ч.л. смляна канела

1/4 чаша нишесте

За сметановия топинг:

2 чаши заквасена сметана

2 жълтъка

1/2 чаша захар

1 ч.л. ванилия

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете форма с пръстен и диаметър около 22 см. и покрийте дъното с хартия за печене.

За коричката: смесете брашното, бадемовото брашно, смлените бадеми, захарта, бакпулвера и солта в купата на миксера и бъркайте с приставката-лопатка на умерено ниска скорост. Прибавете брашното и увеличете малко скоростта. Бъркайте, докато се оформи ронливо тесто, което започва да се събира на топка. Прехвърлете тестото в приготвената форма и го разстелете с пръсти равномерно по дъното. Печете за 10-15 минути, докато коричката се зачерви приятно. Извадете от фурната и оставете да изстине. Намалете температурата на 175 градуса, докато приготвяте останалите продукти.

За плънката: в по-дълбок тиган изсипете всички съставки за плънката и ги варете на умерен огън 3-5 минути, като бъркате внимателно, докато боровинките започнат да къкрят и се разпукат. Намалете огъня и гответе на бавен огън около 3 минути, след което дръпнете плънката от котлона, за да се охлади леко.

За топинга: в купа смесете всички продукит и объркайте, докато се смесят добре.

Изсипете плънката върху охладената коричка във формата и я разнесете равномерно. Отгоре изсипете топинга и загладете внимателно с гумена шпатула, без да смесвате топинга с плънката! Пъхнете във фурната и печете 45 минути. Извадете, прехвърлете върху кухненска решетка и оставете сладкиша да изстине напълно, след което откопчайте пръстена на формата и го извадете от формата. Оставете в хладилник до поднасянето. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft