Борш по Никулденски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Борш по Никулденски
Борш по Никулденски
admin
Добавена от: admin
12880
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр риба - шаран (мерлуза, пъстърва или по ваш вкус)
1 глава лук
2-3 домата
1-2 моркова
2-3 картофа
1 резен прясно зе­ле (300-400 г)
1 парче це­лина (50 г)
1 яйце
1 супена лъжица брашно
50 мл олио
100 гр кисело мляко
магданоз
лимон
червен и черен пипер
сол

Нарежете всички зеленчуци на дребни парченца и ги сложете да се варят в подсолена вода - докато омекнат. Рибата почистете от кожата и я прибавете (както е цяла) в зеленчуковия бульон. Овкусете със солта, черния и червения пипер. Варете рибата със зеленчуците 20-тина минути, след което я извадете, обезкостете и накъсайте на дребни парченца. Върнете рибните парчета обратно в супата, изчакайте да заври и дръпнете от огъня. Готовата супа застройте с разбитото с брашно и кисело мляко яйце. Поднесете борша сту­ден, поръсен обилно с маг­даноз и гарниран с резенчета лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft