Бохемска торта

вход през zajenata.bg
Бохемска торта
admin
Добавена от: admin
111140
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:

5 белтъци

120 гр. захар

150 гр. печени смлени лешници или орехи

15 гр. (1 супена лъжица) какао

За първия крем:

1/2 л мляко

150 гр. захар

3 пакетчета ванилова захар

10 жълтъка

3 супени лъжици брашно

За втория крем:

5 жълтъка

3 яйца

250 гр пудра захар

100 гр шоколад

250 гр масло на стайна температура

Разбийте белтъците със захарта, добавете внимателно какаото и натрошените ядки. Прехвърлете тестото в намаслена и набрашнена форма за торта и изпечете в загрята умерена фурна до готовност (проверете с дървена клечица). След като блатът изстине, го нарежете на 3. 
За първия крем: Разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и ванилията. Сложете 1/2 литър прясно мляко да кипне и след това добавете жълтъчената смес на тънка струйка и бъркайте, докато се получи гъст крем. Охладете го. 
Втори крем: 
Разбийте 3 цели яйца с 5-те жълтъка и ги сложете на водна баня, докато сместа стане на гъст крем (бъркайки непрекъснато). Прибавете натрошения шоколад и изчакайте да се разтопи. Разбийте мекото масло с пудрата захар и прибавете към леко охладения крем. 
Съединете блатовете, като ги мажете първо с жълтия, а след това с шоколадовия крем. Най-отгоре покрийте тортата също първо с жълт, а след това - с шоколадов крем. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft