Бурито с пиле по мексикански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Бурито с пиле по мексикански
Бурито с пиле по мексикански
admin
Добавена от: admin
91302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За бобеното пюре:
450 г боб
1/2 глава лук
2 с.л. олио
сол
За гуакамолето:
2 бр. зрели авокадо
1 бр. лимон
1 малка глава лук
1/2 с.л. лютив червен пипер
сол
За доматената салца:
3 бр. домати
1 бр. люта чушка
1/2 глава червен лук
1 малка глава лук
1 с.л. зехтин (олио)
сол, пипер
сок от 1/2 бр. лимон
кориандър
За месната плънка:
450 г пилешко месо
150 г от доматеното пюре
150 г лук на дребно нарязан
150 г чушки камби на дребно
1/2 с.л. чесън на дребно
сол и пипер
Питки:
4 големи питки тортияс

Приготвяне на пюрето: Изчистете боба. Сварете го докато омекне добре, но без да се разпада и го изцедете. Сега сложете лука и олиото в тиган и запържете до златисто. След което добавете изцедения боб и използвайте пресата за пюре още докато готвите. Трябва да се получи грубо пюре. Добавете вода, ако започне прекалено да изсъхва. Посолете.
За гуакамолето: Разрежете авокадото, отстранете костилката и изстържете само месестата част в купа. Изстискайте вътре лимона. Накълцайте кориандра и лука на дребно и ги добавете. Поръсете със сол и лют червен пипер. Изсипете всичко в блендер.
За доматената салца: Разрежете доматите и отстранете семките. Нарежете ги на малки кубчета. Накълцайте лука на дребно. Махнете семките на лютата чушка и я накълцайте на ситно. Направете същото с кориандъра. Изсипете всичко в купа и добавете лимоновия сок, олиото солта и пипера. Разбъркайте добре.
Приготвяне на пилето: Нарежете месото на средни парчета и ги задушете в съд с тефлоново покритие (не се използва мазнина) на тих огън. Прибавете лука, камбите, доматите, солта и пипера. Разбъркайте добре и задушете около 30 минути. След като е готово го оставете да се охлади. След като изстине накъсайте месото с вилица.

Питките тортияс и бобеното пюре трябва да са топли (затоплете ги, ако не са), след което добавете няколко лъжици пюре в средата на всяка питка, както и вече накъсаното пиле. Добавете и малко от доматената салца и гуакамолето. Завийте го добре първо от двете страни, после от другите две.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft