Бърз и лесен унгарски пай с вишни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бърз и лесен унгарски пай с вишни
Бърз и лесен унгарски пай с вишни
admin
Добавена от: admin
13834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. вишни/череши
250 мл прясно мляко
220 гр. краве масло
1 яйце
250 гр. захар
340 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 капки екстракт от ванилия 
1 ч.л. сол 
 

Разбийте размекнатото масло със захарта и ванилията, докато стане пухкаво. Прибавете в сместа яйцето и бийте още 3 минути. Сложете 300 грама от брашното, предварително пресято с бакпулвера, в купа, добавете солта и разбъркайте добре. Прибавете маслената смес на три порции към брашното, добавете и млякото. Замесете гладко тесто. 
Махнете костилките и дръжките на вишните, Поръсете ги с 40 гр. брашно и ги объркайте, докато плодовете се покрият с брашно. Покрийте тавичка с размери 50 х 50 см с хартия за печене и сложете вътре тестото на равномерен пласт. На повърхността на тестото равномерно разпределете черешите. Печете сладкиша в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft