Бърза лятна фритата с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Бърза лятна фритата с тиквички
Бърза лятна фритата с тиквички
admin
Добавена от: admin
32018
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма тиквичка
1 морков
6 яйца
1 супена лъжица смесени сушени подправки
листенца магданоз
1 кофичка заквасена сметана
1 яйце
50-100 гр. сирене
3-4 скилидки чесън
100 гр. галета (хлебни трохи)
3-4 чери доматчета

1. Тиквичките се нарязват на кубчета, морковите се настъргват, а чесънът се реже ситно. Яйцата се разбиват с вилица или тел. 
2. Тавата, в което ще печете фритатата, се покрива с хартия за печене (диаметърът е около 30 см). Хартията на дъното се намазва с олио и отгоре се поръсва с част от галетата. 
3. Смесват се яйцата с нарязаните зеленчуци и се добавят подправките и магданозът. Изсипва се в тавата. Отгоре отново се наръсва с галета. 
4. Киселата сметана, яйцето и настърганото сирене се смесват и изливат внимателно върху фритатата, а отгоре се подреждат нарязаните на половинки чери домати. 
5. Пече се на 200 градуса около 20-25 минути, зависи от фурната.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft