Какво да сготвя набързо за цяла седмица

вход през zajenata.bg
2760145

Бързи пикантни кюфтенца

1 кг кайма
3 жълтъци
1 кафена лъжичка сода сода бикарбонат
1 кафена чашка бяло вино

нарязана на ситно и почистена от семките люта чушка
около 200 гр настърган кашкавал
нарязан на ситно магданоз
1 кафена чашка галета

• 1 кг кайма в съотношение 60% синско и 40% телешко се омесва добре с жълтъците на 3 яйца, 1 кафена лъжичка сода бикарбонат, 1 кафена чашка бяло вино на 1 кг кайма, нарязана на ситно и почистена от семките люта чушка, около 200 гр настърган кашкавал, нарязан на ситно магданоз, 1 кафена чашка галета.
• След измесването на каймата я оставяме на студено поне за 3-4 часа. 
• Горния слой на каймата се намазва с олио за да не съхне.
• Оформяме кюфтета по около 70-80 гр едното и ги пържим в загрята мазнина, в тиган с незалепващо покритие.
• Пържим първоначално на по-силен огън за да се запечатат, а след това намаляваме силата на котлона и обръщаме по често.
• Готовите кюфтенца отцеждаме от мазнината в която са пържени и сервираме върху канапе от картофено пюре към което е добавено прясно мляко.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft