Бюрек с месо

вход през zajenata.bg
Бюрек с месо
admin
Добавена от: admin
32735
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Първо се приготвя плънката. За тази цел лукът се нарязва на ситно, а доматът се настъргва и заедно с подправките се смесват с каймата и се запържват на умерен огън. Гъбите се задушават в масло и се прибавят към каймата. Настъргва се кашкавалът.
Когато плънката е готова, тавата се намазва с мазнина. Вземат се 2-3 листа от корите и върху тях се слага част от плънката и се поръсва с малко от кашкавала. Навиват се на руло и се редят по ръба на тавата. По същия начин се процедира и с останалите кори, така че да запълнят цялата тава. Готовата баница се нарязва с остър нож на по-едри парчета, така че да се разпредели заливката равномерно.
Разбиват се яйцата с газираната вода. Върху баницата се нарязва на парченца маслото, залива се с яйцата и газираната вода и се пече в силно загрята фурна. Малко преди да се изпече напълно, баницата може да се поръси с малко настърган кашкавал (отделен от количеството за плънката) и да се доопече до готовност.

Вместо вита, баницата може да се приготви и наложена - в такъв случай плънката се разделя на 3-4 части и се разпределя поравно между корите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft