Бяла запеканка с карфиол

вход през zajenata.bg
Бяла запеканка с карфиол
admin
Добавена от: admin
43923
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г карфиол
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
200 мл прясно мляко
150 г гъби
250 г кашкавал
1 връзка копър
1 кубче гъбен бульон
1 глава лук
20 г масло

В 2 л вряща вода с кубче гъбен бульон и дръжките на копъра се слага карфиолът, разкъсан на розички. След 5-7 минути карфиолът се изважда и се залива със студена вода, за да не се развари. Лукът, нарязан на ситно, се запържва в олиото, добавят се гъбите, нарязани на ленти. Щом изври водата от гъбите, се добавя брашното. Бързо се разбърква, за да не стане брашното на бучки. Добавя се прясното мляко на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. В намазaна с масло йенска тавичка се подреждат розичките карфиол, посоляват се и се заливат с бешамеления сос от лука и гъбите. Пече се в загрята на 180 г фурна около 10-15 минути под похлупак. След това се поръсва с настърган кашкавал и се допича до златисто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft