Бяла мусака от тиквички със сметана и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Бяла мусака от тиквички със сметана и кашкавал
Бяла мусака от тиквички със сметана и кашкавал
admin
Добавена от: admin
14334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг тиквички

1 сметана

100 мл олио

сол

100 гр. брашно

2 яйца

1 глава чесън
200 гр. кашкавал за поръсване

Нарежете тиквичките на колелца, посолете и оставете да се отцедят от водата. От брашното, яйцата и водата направете смес за паниране. В сместа оваляйте тиквичките и ги изпържете в добре загрято олио. Подредете ги в тава за печене, намажете отгоре със сметана, поръсете с нарязан чесън, след това повторете процедурата, докато се изчерпат продуктите. Пъхнете ястието в добре загрята фурна и печете до зачервяване. 10 минути преди края на печенето поръсете обилно с настъргания кашкавал и върнете във фурната, за да се запече и кашкавалът.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft