Бяла риба на фурна с домати и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Бяла риба на фурна с домати и маслини
Бяла риба на фурна с домати и маслини
admin
Добавена от: admin
64509
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 скилидки чесън
зехтин
босилек /1 с.л.сушен или връзка пресен/
1 червена чушка
600 гр. домати от консерва
600 гр. филета бяла риба
шепа черни маслини
сол и черен пипер на вкус
оцет

Обелете чесъна. Измийте босилека и го накъсайте на листенца. Загрейте 2-3 с.л. зехтин за готвене в дълбок тиган, на среден огън. Запържете за кратко чесъна. Добавете чушка цяла, но набодена предварително с вилица, за да не се пръсне, докато я пържете. Махнете от огъня, след като чесънът омекне. Изсипете доматите в тигана, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри около половин час. Извадете чушката и намачкайте доматите с вилица. Сложете 1 ч.л. оцет.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Изсипете соса в тавичка. Поръсете филетата риба със сол и черен пипер от двете страни. Сложете ги в тавичката и ги покрийте с част от соса. Добавете почистените от костилките маслини, а най-отгоре листата босилек.
Печете 15-20 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft