В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия го хапваме направо с кафенцето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия го хапваме направо с кафенцето!
В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия го...
536077
В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия го хапваме направо с кафенцето!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Заради своята ефирна лекота , нежна текстура и много богат вкус , този блат е наречен копринен блат . Най-хубавото е, че може да го хапнете и като кекс - идеален е със сутрешното кафе или чай!

Съставки:

1 чаша брашно

5 жълтъка

6 белтъка

250 гр. захар

2,5 ч.л.

бакпулвер

щипка сол

140 мл вода

1/4 ч.л. лимонена киселина

90 мл зехтин

Приготвяне:

  1. Смесете брашното, бакпулвера, солта и 150 гр. захар.
  2. Направете малка вдлъбнатина в средата и излейте вътре водата, малко зехтин и жълтъците. Замесете тесто с блендер или миксер.
  3. Разбийте белтъците на три фази: първо ги бийте около минута, добавете лимонената киселина и разбийте до твърди връхчета, а накрая поръсете с останалата захар и бийте, докато тя се разтвори.
  4. Една трета от белтъците добавете в тестото, като разбърквате внимателно от дъното нагоре, а след това постепенно прибавете втората третина, а накрая - останалата част.
  5. Вземете тавичка с диаметър 24-26 см, Покрийте дъното с хартия за печене. Изсипете тестото за блата.
  6. Пъхнете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft