Важно е да консумирате лилави плодове и зеленчуци! Вижте защо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Важно е да консумирате лилави плодове и зеленчуци! Вижте защо!
10430
Важно е да консумирате лилави плодове и зеленчуци! Вижте защо!

Най-важните съставки, които имат виолетовите плодове и зеленчуци са антиоксидантите , те са "чистачите" на свободните радикали в нашата система. Но, които са останалите предимства на това плодове и зеленчуци?

По данни на американското министерство на земеделието, картофите, който имат по-тъмен цвят, имат четири пъти повече антиоксиданти, отколкото останалите картофи. С други думи, колко зеленчуците или плодовете тъмен, толкова повече антиоксиданти .

Сини сливи, зеле, син домат, къпини, касис, червен лук, тъмното грозде. Храните, които имат виолетов пигмент, който съдържа флавонид, който контролира кръвното налягане и заздравява имунитета. Те чудесно влияят на сърдечно-съдовата система и предпазват от някои видове тумори.

Има научни доказателства, които казват, че виолетовата храна подобрява здравето на сърцето, вида и работата на мозъка. Проучванията установили, че възрастните хора, които ядат виолетови и тъмни плодове и зеленчуци имат намален риск от повишен холестерол и по-малко вероятно да бъдат със затлъстяване.

Затова се насладете на всички храни, които колкото  по-тъмни са, толкова по-здравословни.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft