Варена тиква

вход през zajenata.bg
Варена тиква
admin
Добавена от: admin
63506
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 по-голяма тиква (бяла или цигулка)
захар на вкус
по желание - орехи, канела

Разрежете тиквата на половина, след което изгребете семките и влакнестата част с лъжица. Нарежете на различни по форма парчета, така че да могат да се подредят в голяма тенджера. Подберете няколко малки дървени летви, широки около 2—3 см, измийте ги добре и ги наредете на дъното на тенджерата, в която ще варите. Налейте вода, колкото да покрие летвичките, след което върху тях подредете парчетата тиква. Варете около 30—40 мин на тих огън, докато тиквата омекне добре. Долейте още вода, така че тенджерата да не остава суха! Оставете готовата тиква да изстине, след което поднесете поръсена със захар на вкус. По желание поръсете с орехи и канела. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft