Вегански кюфтенца с леща и булгур

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Вегански кюфтенца с леща и булгур
Вегански кюфтенца с леща и булгур
admin
Добавена от: admin
88076
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава червен лук
1 ч.ч. червена леща
1 с.л. масло
200 г финно смлян булгур
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер, по 1 щипка смлян бахар и черен пипер, сол
по 1/2 връзка магданоз и мента
2 бр. домати
зехтин за ръцете
1 бр. люта чушка (по желание)

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото, докато стане прозрачен. Лещата се вари в 750 мл вода, заедно с 1 ч.л. сол за около 25-30 минути. Тенджерата се маха от котлона и към нея се прибавя булгура. Захлупва се и се оставя да престои 7-8 минути, след което се прецежда в гевгир. Сместа се поставя в купа и се омесва с всички останали продукти и нарязаните на ситно подправки. С намазнени ръце се оформят топченца, колкото орех и се запържват в предварително загрята мазнина, като пърженето не бива да трае дълго. Доматите се нарязват на шайби се подреждат в плато, заедно с готовите кюфтенца. Гарнират се с магданоз, мента и люти чушлета по желание или с млечен сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft