Вегански сос за паста

вход през zajenata.bg
Вегански сос за паста
admin
Добавена от: admin
25872
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г тофу, нарязано на малки кубчета
2 с.л. зехтин (олио)
2 склидки чесън, ситно нарязани
2 глави лук, ситно нарязани
2 големи домата, обелени, изчистени от семките и нарязани на кубчета
2 зелени пиперки, нарязани на ситно
4 гъби, нарязани на резенчета
1 морков, настърган на едро
200-300 гр. броколи, предварително бланширано и нарязано на розички
2 ч.ч. вода
1 дафинов лист
сол, черен пипер на вкус
3 с.л.краве масло
1/2 ч.ч кетчуп
връзка магданоз

Задушаваме лука и чесъна в дълбок тиган (тенджерка) със зехтина за 3-4 мин. Добавяме доматите, пиперките, гъбите, моркова и броколито и задушаваме за още 3-4 мин. Добавяме водата и дафиновия лист, похлупваме съда с капак и оставяме ястието да поври на тих огън за 15 мин. Добавяме останалите продукти и готвим за още 15-тина минути, като внимателно разбъркваме от време на време. Сваляме ястието от огъня, изваждаме дафиновия лист. Сервираме готовия сос както топъл, така и студен към всякакъв вид паста, кускус, ориз и пр. Отгоре наръсваме с накълцан на едро магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft