Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
585621
Великденски венчета

Великденски венчета

 

500 г брашно
1 и 1/2 ч.ч. разтопен маргарин
250 г захар
4 бр. яйца
500 мл прясно мляко
20 г мая
1 ванилия
жълтък за намазване

Приготвяне:

Маята се разтваря в млякото. Маргаринът се разбива със захарта. Продуктите се смесват, добавят се брашното и ванилията. Омесва се тесто, което се оставя да втаса. След това от него се късат малки парченца, които се разтеглят и се усукват две по две. Съединяват се в двата си края като венчета. поставят се в намазана с маргарин тавичка и се оставят да втасат. След това се намазват с жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft