Великденски козунак с шафран

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Великденски козунак с шафран
Великденски козунак с шафран
admin
Добавена от: admin
12680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Жълтъците се бият на водна баня със захарта, докато сместа побелее и се сгъсти. Маята се размива в малко топла вода (заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно), оставя се да шупне и се прибавя към жълтъчения крем. Брашното се пресява и в средата му се оформя кладенче, в което се изсипват разбитите жълтъци със захарта и маята. Добавят се останалите продукти (с изключение на маслото) и се бърка първоначално с дървена лъжица, а след това се меси с ръце, докато тестото престане да лепне и започне да образува мехури. По време на месенето ръцете се топят в разтопеното масло, докато свърши то. Ако е необходимо, се добавя още брашно (но не много!). От сместа се оформя плитка или форма по избор и се пълни в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма. Готовият козунак се покрива с кърпа и се оставя да втаса. Втасалото тесто може да намажете с разбито яйце и да поръсите по желание със сусам, мак, обелени бадеми и пр. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви отгоре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft