Великденски сладки с маргарин

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Великденски сладки с маргарин
Великденски сладки с маргарин
admin
Добавена от: admin
97522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 бр. яйца
250 г маргарин
500 г кисело мляко
3 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
20 г амонячна сода (2 пакетчета)
4 бр. ванилии
брашно около 1.5 кг
 

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се нестопеният маргарин, после млякото с разтворената в него амонячна сода, ванилиите и брашно за средно меко тесто. Омесва се и се оставя в хладилник за 2 часа.
От тестото се оформят топчета, потапят се от едната страна в захар, нареждат се на разстояние в намазана тава и се пекат на умерена фурна до бледо розово.
Курабийките са много трайни и стават по-вкусни, колкото повече престоят. Могат да се съхраняват в метална, добре затворена кутия, до няколко седмици. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft