Вече обелки от плодове и зеленчуци у нас не хвърлям, ако знаете за какво ги използвам и вие няма да изхвърлите повече

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Вече обелки от плодове и зеленчуци у нас не хвърлям, ако знаете за какво ги използвам и вие няма да изхвърлите повече
26884
Вече обелки от плодове и зеленчуци у нас не хвърлям, ако знаете за какво ги използвам и вие няма да изхвърлите повече

Обелките на плодовете и зеленчуците биха могли да се превърнат в естествено лекарство за доста болести. Как да ги използваме правилно?

 

Често без съжаление изхвърляме обелките от кивито, картофите, бананите, ябълките и портокалите.

Не всеки знае, че обелките на повечето плодове и зеленчуци са не само хранителни, но и много полезни. Вие ще бъдете изненадани, но в обелките на някои плодове и зеленчуци има много повече витамини, отколкото в самите плодове!

Добрата домакиня знае как да използва обелките на плодовете и зеленчуците за целите на здравето и красотата. Прочетете и разберете!

Полезни съвети: как да използваме обелките на плодовете и зеленчуците и за какво са полезни?

 

1. Обелките на бананите

Ще се изненадате, но даже и банановите кори биха могли да ви бъдат помощник. Нейните стягащи свойства имат положителен ефект при заболявания на стомаха и при кървене от рани с различен произход. Банановата кора може да се прилага при натъртвания и контузии. Полезна е още и за облекчаване при подуване. Банановите обелки премахват брадавици и може да се използват като естествен пилинг за кожата на лицето, деколтето и шията.

 

2. Обелките на кивито

В корите на кивито има три пъти повече антиоксиданти и целулоза. Обелките притежават анти-канцерогенни, противовъзпалителни и антиалергични свойства.

 

3. Кората на тиквата

В обелките на тиквата има много цинк. Той има отлични защитни свойства. Корите от тиквата също могат да бъдат използвани за подобряване на здравето и при борба с гъбични инфекции и паразити. Също така, те съдържат каротин, който предпазва от рак.

 

4. Обелките на младите картофи

Богати на вещества, които притежават благоприятен ефект върху тялото. Предпазват от алергии, тахикардия и хипертония. Представете си, в корите един картоф се съдържа половината от дневната стойност фибри, калий, желязо, фосфор, цинк и витамин С. С може да се похвалят и обелките от морковите и цвеклото. Ето защо е добре да печете младите картофи без да ги белите.

 

5. Люспите на чесъна

За ползите на чесновите люспи говорят цели 6 антиоксиданта, които се съдържат в тях. Това означава, че те помагат на тялото да се бори с остаряването и поддържане добрата работа на сърцето.

Обелките на плодовете и зеленчуците биха могли да се приготвят самостоятелно като чай. По този начин може да се ползват люспите на чесън и на стария лук. Печената тиква спокойно може да се консумира с кората, както и младите картофи. Може да ги добавяте в супата и ястия от зеленчуци и месо. Също така е възможно да направите от тях различни билкови чайове и тинктури.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft