Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в тенджера! Ще науча и вас:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в тенджера! Ще науча и вас:
Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в...
1322727
Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в тенджера! Ще науча и вас:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме свикнали да приготвяме блата на фурна . Това е един доста дълъг процес, който изисква някои кулинарни умения и време. Но ние ще ви издадем една тайна, която ще направи живота ви по-лесно. 

В действителност,  прекрасен блат за торта  може да се изпече и в тенджера върху печката. Няма нужда да се притеснявате и непрекъснато да го следите. Невероятно!

Съставки:

6 яйца

1 чаша захар

1 чаша брашно

2 с.л. олио

Приготвяне:

  1. Разбийте белтъците със захарта на пухкава пяна. Добавете един по един жълтъците, докато постоянно бъркате. След това бавно изсипете пресятото брашно.
  2. Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло и изсипете вътре тестото.
  3. Затворете тенджерата с капак и го увийте с кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.
  4. Поставете тенджерата на слаб огън върху котлона.
  5. Гответе блата за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дълъг дървен шиш.

 
 
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft