Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка
Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
35964
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Количествата са според броя на порциите:
брашно
малко сол
малко олио
яйце
малко захар
мая
вода
малко ракия

В дълбок съд сложете яйцето, предвиденото брашно (за 1 кубче мая - около 1 кг), натрошената мая, щипка сол, лъжичка захар и малко олио. Разбъркайте сместа с лъжица, като добавяте постепенно обикновена затоплена леко вода. Замесете хубаво меко тесто (по-меко от това за питка) и го оставете да втаса хубаво, докато образува шупли. Добавете малко ракия (1 капачка) и отново премесете и оставете да втаса повторно.

истинските бабини тиганици

Когато тестото е готово, късайте от него с намазнени ръце и оформете тиганици (като на снимката).

истинските бабини тиганици 1

В малко (не прекалено много) олио изпържете тиганиците, като ги ръсите с лъжица с олиото, в което се пържат.

истинските бабини тиганици 2

Щом са готови, прехвърлете ги в друг съд.

Поднесете с любимата плънка: сирене, кашкавал, сладко, сметана, шоколад и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft