Вижте каква е в живота Севда Димитрова, победителката в "Мастършеф"

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Вижте каква е в живота Севда Димитрова, победителката в "Мастършеф"
443368
Източник: Труд
Вижте каква е в живота Севда Димитрова, победителката в "Мастършеф"

Тя е на 39 години, от Бургас и не беше вкусвала месо от 23 години... до финала на предаването "Мастър шеф".

Севда Димитрова , победителката в първото подобно кулинарно риалити у нас, приготви патешко и салата от раци за финалната битка, и реши да ги опита, за да е сигурна, че „храната, която приготвям на този важен етап, е съвършена“, предава БТВ.

„Не мога да кажа, че вкусът за мен беше уау“, призна тя и увери, че ще си остане вегетарианка.

По професия Севда е фотограф, при това цирков.

През 2008 г. тя и съпругът ѝ се установяват в Испания и за няколко години обикалят света.

„Не сме учили за фотографи, стана абсолютно случайно – чрез наш приятел, който е бивш цирков артист. Мъжът ми искаше да работи нещо в чужбина, за да можем да си купим жилище. Нашият приятел му се обади и каза, че има възможност, ако иска, да замине. След шест месеца заминах и аз. Научихме се на място“, разказва Севда. Признава, че фотографията ѝ станала интересна с течение на времето, но циркът за нея е магия.

Севда среща съпруга си преди 20 и няколко години в дискотека и оттогава са неразделни. В България се връщат преди две години с надеждата да се сдобият с дете.

Мастър шефът на България споделя, че никога не е обичала особено месото. Като дете, за ужас на родителите си, го отделяла в чинията и на една Нова година просто им заявила, че спира да го яде. „Мисля, че съм родена вегетарианец“, казва победителката.

Твърди, че в живота не плаче толкова, колкото в кухнята на предаването. Там „емоциите са много концентрирани, адреналинът е на много високо ниво, всеки ден ти се случват предизвикателства“.

Емоционалността ѝ обаче досега само ѝ е помагала в живота – покрай нея се запознала с много хора в различни части на света. Описва се и като самокритична, но тази ѝ черта също ѝ помага, защото се опитва да усъвършенства това, което прави, във всяка работа, с която се захваща.

Преди финала спала час и половина, а самото готвене продължило от 8 сутринта до полунощ. „Не си спомням голяма част от деня" – признава победителката. – "Адреналинът ме държеше, знаех, че нямам право да допусна грешка“.

Севда споделя, че се записала за състезанието импровизирано, а месото – което ѝ се получава много добре, приготвя почти ежедневно.

„Научила съм се на това през годините – да комбинирам правилно различните меса с различни подправки”, обяснява тя.

По думите ѝ в готвенето използва различни сетива – например слуша храната: ако месото цвърчи, температурата е висока.

Победата в шоуто ще помогне на Севда да сбъдне големите си мечти:

„Още след няколко дни започвам да работя в едно наше местенце в „Слънчев бряг“. Засега – под наем, на есен ще мислим, казва тя. И добавя:

„Част от наградата ще използвам за осъществяването на нашата мечта да имаме дете“.

Севда планира да издаде и книга с кулинарни рецепти.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft