Вита баница с месо и гъби

вход през zajenata.bg
Вита баница с месо и гъби
admin
Добавена от: admin
29327
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори (от 500 гр.)
50 гр. масло
400 г смляно месо
2 глави кромид лук
2 с.л. нарязани гъби
сол
червен пипер
сусам

От запържените в 20 г масло лук, гъби и месо се приготвя плънка, която се подправя със сол и червен пипер. Вземат се по 2-3 листа от корите, наръсват се с част от разтопеното масло и отгоре се слага част от плънката, след което се завиват на стегнато руло и се подреждат в предварително намаслена тавичка. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите. Оформената баница се наръсва с останалото масло и се пече 25 минути в силна фурна. Малко преди края на печенето отгоре се наръсва обилно със сусам и се допича. Нарязва се с остър нож и се поднася със сос по желание или кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft