Вкусна мусака с патладжани и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Вкусна мусака с патладжани и сирене
Вкусна мусака с патладжани и сирене
admin
Добавена от: admin
34281
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. козе сирене 
450 мл. доматен сос 
60 мл. зехтин 
450 гр. брашно 
1 чаена лъжичка морска сол 
100 гр. кашкавал, настърган 
1 яйце (или повече, ако е необходимо) 
2 патладжана
пресен босилек

Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки филийки по дължина. Подправете парчетата с половин чаена лъжичка морска сол от двете страни и ги оставете да отцеждат 15 минути.Смесете половин чаена лъжичка морска сол в брашното. Подсушете парчетата патладжан с хартия. Загрейте олио на средна температура. Разбийте яйцата в подходящ съд. Всяко парче патладжан панирайте първо в яйцето, а след това в брашното, и го поставяйте в горещото олио. Запържете патладжаните по няколко минути от всяка страна, докато станат златисто-кафяви, а след това ги поставете върху парчета домакинска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
В тавичка за печене поставете един слой от доматения сос, след това един слой от парчетата патладжан и наръсете с натрошено козе сирене и кашкавал.
Повторете процедурата, докато изчерпате всички съставки и завършете със слой настърган кашкавал. По желание сложете няколко листенца босилек на върха. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 минути.Оставете мусаката да се охлади, а след това нарежете на парчета.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft