Вкусни завъртулки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вкусни завъртулки
Вкусни завъртулки
admin
Добавена от: admin
22434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 кг брашно + 50 гр за доомесване
40 гр. мая
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
около 150 гр. размекнат маргарин или свинска мас
За заливката:
500 мл сметана за готвене
3 големи яйца
1/2 чаена лъжичка сол

Активирайте маята в част от топлото мляко със захарта и щипка брашно. 
В дълбок съд за месене поставете брашното. В средата направете кладенче, а по краищата разпределете солта. В средата изсипете останалите продукти за тестото плюс активираната мая, добавете останалото брашно, доомесете и оставете на топло да втасва.

Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора. Намажете с маргарин или свинска мас, прегънете откъм дългата страна на две, след това още веднъж от двете страни, както се прави за многолистните теста. След това още веднъж разточете до размера на тавата от печката. Нарежете кората на ленти с ширина 1см и всяка усучете като спирала и сложете в намазнената тава. Оставете спиралите да втасат в тавата още 20 минути.

За заливката: разбийте яйцата с тел, след това добавете сметаната и солта и разбъркайте, докато се смесят добре. С тази смес залейте спиралите и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 40 минути. Преди да извадите от фурната, проверете /повдигнете с помощта на ножа/ дали долната страна е добре изпечена. Ако е необходимо, оставете завъртулките да се пекат още малко на долен реотан. 
Покрийте тавата и оставете да изстине. След това нарежете на парчета с размер на кифлички и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft