Рецепти за постни ястия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусни топчета от булгур и босилек
776723

Вкусни топчета от булгур и босилек

Продукти:

1 ч.ч. червена леща
1 ч.ч. булгур
3-4 стръка пресен босилек
1 с.л. доматено пюре
сол
за овалване - по избор сирене Пармезан, счукани ядки или сусам

Приготвяне:

Лещата се сварява в 2 и 1/2 ч.ч. вода, с малко сол, до разкашкване (15-20 минути). Сваля се от котлона и в нея се прибавя булгура, захлупва се с капак и се оставя за час да набъбне. След това се отваря и ако сместа е много суха се добавя малко вода, ако е много влажна се оставя да се изцеди в гевгир. Трябва да се получи мека и леко влажна смес, от която да могат да се оформят топчета. В сместа се добавят доматеното пюре, босилекът, посолява се на вкус и се разбърква добре. Оформят се малки топченца, които се овалват в настърган пармезан, счукани ядки или сусам. Нареждат се в кутия или чиния, захлупват се и се оставят поне за 1 час в хладилник преди сервиране.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
постни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft