Време е да си припомним, че скоро ще цъфнат: Домашно глухарче сироп: лечебна суперхрана, за която не трябва да плащате нищо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Време е да си припомним, че скоро ще цъфнат: Домашно глухарче сироп: лечебна суперхрана, за която не трябва да плащате нищо!
381277
Време е да си припомним, че скоро ще цъфнат: Домашно глухарче сироп: лечебна суперхрана, за която не трябва да плащате нищо!

Глухарчетата скоро ще бъдат "в сезон". Потърсете ги в ливадите, далеч от хаоса на трафика и замърсяването, събирайте техните златни цветове и стъбла, така че да получите домашен лек за много заболявания.

Глухарчето е изключително здравословно диво растение от семейството на Aster (Asteraceae), което е богато на витамин А и С, както и калций, калий и натрий. Става дума за една много силна билка, която стимулира системата на бъбреците, черния дроб и храносмилателната система, намалява холестерола, укрепва кръвта и помага при алергии.

От корените му са най-често се приготвя чай, който помага при проблеми с храносмилането, и неговата употреба на алкохол се препоръчва на хора, страдащи от диабет.

Стъблата на глухарчето почистват тялото, регулират обмяната на веществата, пречистват кръвта и стомаха. Най-известно е, че помагат за решаване на проблема на вирусните брадавици. "Млякото" от средата на стъблото е необходимо за намазване на зърното, докато същото изсъхне и падне.

Ранна пролет глухарче листа (дива цикория), използвани за приготвяне салати и яхнии , и се препоръчват в диетата на бременни жени, кърмачки и жени в менопауза. Годни за консумация, са цветовете на глухарче, което се бере по обяд, когато е най-добре цъфнало.

От глухарче цветове обикновено се прави сироп или "мед", който може да се добави към различни десерти и напитки само като лекарство, което е предимно за кашлица вместо сироп за децата.

Съставки за сироп от глухарче :

- 200 грама глухарче цветя със стъбло 
- 2 лимона 
- 1,5 литра гореща вода 
- 1 кг захар

Начин на приготвяне:

Първо нарежете на стъблата и цветовете на глухарчето, след това се налива топла вода.

2. Добавяте лимон нарязан на филийки или изцеден лимонов сок, и всичко заедно оставяте да къкри за около половин час.

3.

Прецедете течността, добавете още захар, и се готви за още 15 минути.

4. Горещият сироп се излива в предварително стерилизирана стъклена бутилка или буркан и внимателно се затваря. Съхранява се на тъмно и хладно място, само до следващия сезон на глухарчетата.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft